środa, 23 kwietnia 2014

Gruzińska woda mineralna Borjomi

Gruzja to nie tylko przepiękne widoki, dostęp do śródziemnomorskiej roślinności i smaczna kuchnia, region ten słynie także z wulkanicznej i w pełni naturalnej wody.
Jej skład pod względem chemicznym nieustannie badany jest od 1927 roku. Liczne doniesienia historyków i archeologów udowadniają, że gruzińska woda mineralna oprócz walorów smakowych ma także lecznicze właściwości. Wydobywa się ją z wąwozu umieszczonego na terenie Parku Narodowego w górach Kaukazu. Miejsce to rokrocznie przyciąga setki turystów. Ten zdrowotny klimat, nieskazitelnie czyste powietrze oraz bliska dostępność gruzińskiej wody sprawiają, że jest to świetnie miejsce nie tylko na wypoczynek, ale także na rehabilitację i powrót do sił po długiej chorobie. Przed setkami lat woda mineralna wydobywana była tylko z dwóch źródeł. Teraz na terenie wąwozu istnieje aż dziewięć odwiertów nadających się do czerpania tej krystalicznie czystej wody. O jej właściwościach i bogatym smaku szybko przekonał się cały świat. Na chwilę obecną woda eksportowana jest do ponad 30 krajów na całym świecie. Po wielu latach przerwy produkt ten powrócił także do Polski. Każdy kto ma ochotę zaprzyjaźnić się z tym produktem może rozglądać się po półkach sklepowych w renomowanych delikatesach. Charakterystycznym znakiem gruzińskiej wody mineralnej jest jej zielona butelka. W tym momencie należy wspomnieć, że jest ona produkowana na specjalne zamówienie. Woda nadaje się dla każdego kto ma ochotę ugasić pragnienie, i przy okazji uzupełnić poziom minerałów i wartości odżywczych w organizmie. Produkt ten z powodzeniem może być stosowany jako lek na przejedzenie się. Wielu renomowanych dietetyków już od wielu lat stara się przekonać ludność, że gruzińska woda wulkaniczna doskonale wpływa na przemianę materii i na wiele innych procesów. Wspomaga ona także pracę nerek, wątroby i układu oddechowego. Na terenie Kaukazu istnieje wiele innych źródeł z których wydobywa się wodę. Ta najbardziej znana, czyli woda Borjomi ma jednak niepowtarzalny skład. Wiele badań i corocznych testów wskazuje na to, że nigdzie na całym świecie nie ma tak wysoko zmineralizowanego produktu. Wpływ na jej właściwości lecznicze ma przede wszystkim sposób wydobywania. Woda na powierzchnię wypychana jest w naturalny sposób, i dzięki temu utrzymuje wysoką temperaturę. Gruzińska woda mineralna Borjomi produkowana jest na skalę światową. Proces jej wydobywania przez cały czas podlega ścisłej kontroli. Fabryka w której butelkuje się wodę należy do najnowocześniejszych na rynku. Ten unikalny skład i smak nigdzie nie został jeszcze odtworzony.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz